';
Preloader logo

Image module

About Us

Our mission is to provide the highest level of dental services at an affordable price. We offer you a full range of services. Our clinic practices dental treatment and restoration using painless techniques.

Contact Us

  • info@youremail.com
  • 1-800-700-5400
  • www.rnbtheme.com

© 2019. DFD – Power Elite Athor

Tretmani lica

Nekirurški tretmani

Oblikovanje brade i jagodica hijaluronskim filerima

Što je oblikovanje brade? Što je augmentacija jagodica?

Kod ovog tretmana koristimo hijaluronske filere za obnavljanje izgubljenog volumena, lijepo oblikovanje i definiranje važnih točaka na licu. Pacijentima se povrati mladenački, atraktivniji izgled, naglašavanjem tzv. Ogee krivulje koju čine jagodice i srednji dio lica.
Većina ljudi podcjenjuje važnost brade u estetici. Slaba brada daje dojam težine i neuravnoteženog izgleda donjeg dijela lica. Oblikovanjem i dodavanjem volumena u bradu poboljšavamo proporcije i ljepotu cjelokupnog lica, a čak se i opušteno tkivo vrata na taj način zateže.

Zašto se odlučiti na tretman oblikovanja jagodica i brade?

Starenje je proces kod kojeg dolazi do gubitka volumena odnosno masti u različitim regijama lica.
To je osobito vidljivo ispod očiju i na obrazima. Kosti se smanjuju pa tako jagodična kost i brada gube svoju naglašenost, a projekcija čeljusti dolazi ispred brade. Povratkom izgubljenog volumena na jagodičnu kost dolazi do podizanja tkiva, a sjene i udubine nestaju.

Nažalost, neki od nas u procesu starenja značajno gube definiciju brade i vilice. Atrofija lica osobito pogađa one kojima je brada genetski slaba. Tretman oblikovanja brade i vilične konture dramatično poboljšava ukupni dojam. Hijaluronskim filerima ne samo da možemo popraviti izgled brade povučene prema nazad, nego je možemo učiniti oštrijom iz profila ili duljom za one sa kratkim i malim bradama. Tretiranjem brade na takav način dolazi i do blagog lifta vrata.

Kako izgleda procedura?

Fileri za lice se na umjetnički način stavljaju za postizanje jedinstvenog oblika. Kako bi postupak bio ugodan koristi se lokalni anestetik. Rezultati su vidljivi odmah, a nekoliko sati nakon postupka možete se šminkati te nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima.

Postoji li rizik uporabe hijaluronskih filera?

Hijalurosnki fileri su vrlo sigurni zato što se su sastavljeni od molekula koje se nalaze u našoj koži, zglobovima i očima. Moguće nuspojave su blage otekline i modrice. Da bi se nuspojave svelo na minimum, preporučuje se prekinuti dodatke vitamina E i ribljih ulja kao i biljne dodatke tjedan dana prije dolaska. Ukoliko uzimate Aspirin, Varfarin ili neke druge lijekove za razrijeđivanje krvi, unaprijed se konzultirajte sa našim liječnicima.

Koliko traju rezultati?

Fileri za ove regije traju do 24 mjeseca s mogućim manjim varijacijama s obzirom na individualne tipove metabolizma.

Kirurški tretmani

ONE STICH FACE LIFT

ŠTO JE ONE STICH FACE LIFT I KAKO SE IZVODI?

Radi se o minimalno invazivnom zahvatu koji se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan.
Na liniji kose napravi se mali rez, tkivo se odigne uz pomoć posebnog instrumenta ,a kroz privremeno nastao novi prostor se provlači šav koji će zategnuti ciljano tkivo. Šav se usidri iza kose na mjesto malog reza. Pri tome se ukloni suvišna koža.
One stich face lift je privlačan za one koji žele isti dan nakon zahvata doći kući te se za najkraće moguće vrijeme vratiti svakodnevnim aktivnostima. Ukupno procijenjeno vrijeme oporavka je 4 dana.
Ožiljak je diskretan i s vremenom blijedi, a obzirom da se nalazi na rubu kose, za kratko vrijeme postaje nevidljiv. Ovaj zahvat se može kombinirati sa hijaluronskim filerima za povećanje volumena kako bi se poboljšao oblik lica i definicija čeljusti.

Jesam li kandidat za One-Stitch facelift?

Ako ste primjetili da vam je koža lica opuštena, a željeli biste brz i učinkovit lift, sa kratkim periodom oporavka i brzim povratkom svojim uobičajenim aktivnostima, onda je One-Stich facelift pravi zahvat za vas.
Najbolji kandidati su obično u dobi od 35 do 55 godina, ali naši liječnici su obavili brojne zahvate i na starijim i mlađim pacijentima.

Što mogu očekivati?

Možete očekivati trenutačni lifting donjeg lica i vrata. Šavovi smješteni u liniji kose uklanjaju se nakon 6 dana, a vi se odmah možete vratiti svojoj svakidašnjici.

BLEFAROPLASTIKA/KIRURGIJA OČNIH KAPAKA

Naborana, opuštena, spuštena koža oko očiju te formiranje vrećica na kapcima događaju se kao normalan proces starenja, ali su kod nekih osoba i genetski značajnije izraženi. Kirurgija podizanja očnih kapaka i uklanjanja vrećica ispod očiju vraća trajni mladenački izgled. Vaše će oči izgledati otvorenije jer se blefaroplastikom uklanja višak kože koji stvara kapuljaču preko oka.

Kirurgija donjih kapaka podrazumijeva preslaganje masnih jastučića i uklanjanje viška kože. Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom, a oporavak je kratkotrajan.

Ključni podatci:

• Gornja i donja blefaroplastika su najučinkovitiji estetski zahvati pomlađivanja.
• Operacija na gornjim i donjim kapcima se može raditi zajedno ili odvojeno.
• Operacija traje 45 min do 2h.
• Rezovi su skriveni u prirodnim naborima kapka tako da se ne primjećuju.
• Šavovi se uklanjaju 4-6 dana nakon operacije.
• Tjedan dana nakon zahvata se možete vratiti na posao.

obrve-2-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela
obrve-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

GORNJA BLEFAROPLASTIKA

• Kirurgija uklanjanja viška kože i podizanja gornjeg kapka obavlja se u lokalnoj anesteziji. Pacijent je budan, ne osjeća bol a oporavak je brz.
• Možete dobiti lijek protiv tjeskobe.
• Kirurg pozicionira rez u prirodne nabore kapka tako da se nakon zahvata rez ne primjećuje.
• Labava koža se uklanja, a ponekad s njom i izbočeno masno tkivo.
• Nakon učinjenog, rez se zatvara finim šavovima.

DONJA BLEFAROPLASTIKA

• Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji.
• Rez se često postavi na unutarnjoj strani donjeg kapka tako da se ispupčeni masni jastučići mogu ukloniti bez uočljivog reza.
• Ukoliko postoji opuštena koža koju treba ukloniti, incizija započinje na vanjskom rubu trepavica.
• Preklapajuća koža se uklanja a rezovi se zatvaraju finim šavovima.

Kako izgleda oporavak?

Modrice i otekline nakon zahvata su očekivane. Polako se povlače kroz dva tjedna.
Većina klijenata se vrati na posao nakon tjedan dana. Možete koristiti šminku i sunčane naočale za prikrivanje modrica. Detaljnije informacije možete dobiti na besplatnim konzultacijama. Nakon zahvata pacijent se otpušta na kućno mirovanje.

Možete očekivati dramatične promjene u smislu mladenačkog i odmornijeg izgleda.

Rezultati su stalni.

UKLANJANJE BUKALNE MASNOĆE/SMANJENJE MASNOĆE U OBRAZIMA

Operativni zahvat uklanjanja masnoće u obrazima je odličan način da se riješite “vjeveričjih obraza” koji vas smetaju.
Ovakav zahvat mora biti dobro odmjeren s obzirom na harmoniju lica. Vrlo je važno razlikovati pacijente sa “baby masnoćom” koji su obično u ranim 20-im godinama i kod kojih je zahvat kontraindiciran.

Međutim, pacijenti u tridesetim godinama koji imaju višak masti u obrazima, prenaglašene masne jastučiće koji su obično vidljivi i kod pripadnika uže obitelji, trebali bi pronaći riješenje u ovoj vrsti zahvata kojim se smanjuje punoća u donjem dijelu obraza.

Jesam li pravi kandidat za uklanjanje bukalne masnoće?

Ukoliko imate prekomjernu punoću u donjem dijelu obraza, svakako trebate napraviti konzultacije u našoj poliklinici. Za vrijeme vašeg posjeta kirurg će obaviti fizikalni pregled, napraviti uvid u povijest bolesti, saslušati pacijenta i njegova očekivanja i objasniti detalje operativnog zahvata.

Kako izgleda oporavak?

Cijeli postupak traje oko 1h i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Oporavak je obično vrlo kratak i većina pacijenata se može vratiti uobičajenim aktivnostima već sljedećeg dana. Postoji mogućnost pojave manjih otoka i modrica. Rezultati postaju vidljivi odmah nakon zahvata, a najbolji efekt primjećuje se par dana nakon pada otoka. Budući da je pristup kroz intraoralni rez (s unutarnje strane obraza), ožiljci nisu vidljivi.

obrazi-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

PODIZANJE OBRVA/BROW LIFT

Podizanje obrva je kirurški zahvat koji obrve podiže u estetski bolji položaj, pružajući mladenački i privlačan izgled. Ovim zahvatom se ujedno smanjuju bore na čelu, jer je naprezanje mišića čela znatno manje, a podignute obrve također povlače gornje kapke.

Kako se zahvat izvodi?

Operacija se može obaviti sama ili u kombinaciji sa zahvatima kao što su blefaroplastika i facelift.
Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji. Pacijent je budan, ali ne osjeća bol. Također može dobiti lijek protiv tjeskobe.
Manji rez se smjesti iza linije kose. Ponekad se obrije kosa ispred linije rezanja ali nema većih obrijanih površina. Tkivo oko obrva se oslobodi, podigne i zategne šavovima.

Kako izgleda oporavak?

Potrebno je držati glavu na povišenom kroz 2-3 dana kako bi se smanjilo oticanje. Modrice i otekline se pojave oko očiju i na obrazima, ali počinju nestajati nakon 5-6 dana. Na besplatnim konzultacijama možete dobiti detaljne informacije. Nakon 10 dana se možete vratiti na posao, a do tada šminka može pomoći u prikrivanju modrica i oteklina.