fbpx
';
Preloader logo

Image module

About Us

Our mission is to provide the highest level of dental services at an affordable price. We offer you a full range of services. Our clinic practices dental treatment and restoration using painless techniques.

Contact Us

  • info@youremail.com
  • 1-800-700-5400
  • www.rnbtheme.com

© 2019. DFD – Power Elite Athor

Tretmani lica

Nekirurški tretmani

Hijaluronska kiselina i povratak izgubljenog volumena

 

Što je hijaluronska kiselina?

Riječ je o ugljikohidratu koji se koristi za izravnjavanje bora i linija. Međutim, ako filer hijaluronske kiseline postavimo dublje u tkivo, možemo postići efekt obnove izgubljenog volumena. To je siguran proizvod koji se u tijelu s vremenom polako razgradi. Fileri koji se koriste za povratak volumena na licu su nešto gušći i robusniji u odnosu na one koji se koriste za izravnjavanje bora i linija.

U našoj poliklinici koristimo premium filere: Teosyal, Juvaderm, Restylane.

Zašto se odlučiti na tretman obnove volumena hijaluronskim filerima?

Čak i ako je vaša koža mlada i lijepa, neizbježno je da s godinama lice gubi volumen.
( što se obično događa u tridesetim godinama). Gubitak volumena pogoršava znakove starenja poput bora, sjena i opuštene kože. Upotrebom filera obnavlja se izgubljeni volumen i svi se ovi znakovi starenja trenutno poboljšavaju. Jedno od najdramatičnijih područja koja se mogu poboljšati uz pomoć filera su tamni krugovi ispod očiju.

Kako se fileri koriste?

Naši liječnici će direktno ubrizgati filer na mjesto izgubljenog volumena.To su duboke linije od nosa do usta, područje ispod očiju, sljepoočnice ili druga šuplja područja na licu. Bore i linije odmah nestaju, a šupljine se znatno poboljšavaju ili isčezavaju u potpunosti.

Kako izgleda oporavak?

Period oporavka je vrlo kratak. Može nastati minimalno crvenilo ili modrica, što se vrlo lako prekrije šminkom. Također su mogući blagi otoci. Sljedećeg dana se možete vratiti na posao.

Bore

Što su injekcije za bore?  Što su hijaluronski fileri?

Bore i linije nastaju u procesu starenja gubitkom masti ispod kože, kretanjem mišića lica, ali i usljed oštećenja kože pod utjecajem štetnih čimbenika kao što su dugotrajna izloženost suncu ili štetni sastojci cigarete.

Često i najbolje kreme za bore nisu dovoljne za njihovo uklanjanje.
Najbolje riješenje za linije i bore su injekcije koje relaksiraju mišiće te hijaluronski fileri. Radi se o najčešćim estetskim tretmanima u svijetu koji su u stručnim rukama sigurni i u samo nekoliko brzih injekcija nastaju lijepi rezultati.
Hijaluronska kiselina je supstanca u obliku prozirnog gela, koja se prirodno nalazi u koži, zglobovima ili očima. Fileri hijaluronske kiseline nadoknađuju izgubljen volumen tijekom normalnog procesa starosti. U poliklinici Aesthete koristimo široku lepezu filera ovisno o dubini apliciranja, željenom učinku i regiji lica. Za najljepše rezultate potrebna je umjetnička vještina.

Kada treba razmišljati o injekcijama za bore (Botox) i hijalurosnkim filerima?

Ukoliko ste nezadovoljni učinkom svojih krema, seruma ili napitaka u rješavanju i otklanjanju bora, trebate razmotriti ove popularne tretmane. Bilo da se radi o borama i linijama na čelu, između obrva, oko očiju, nosu, nazolabijalnim borama, pušačkim borama, smijalicama, usnama, bradi, jagodicama ili pak umornim i tamnim podočnjacima, na besplatnim konzultacijama naši će liječnici utvrditi koji je tretman najbolji za vas.

Kakav se efekt postiže ovim tretmanima?

U stručnim rukama vaše će lice izgledati svježe, odmorno, pomlađeno i povrh svega prirodno.

bore aesthete-1

Podočnjaci

Tamne mrlje oko očiju su jedan od najčešćih razloga dolaska u našu polikliniku. Postoje brojni razlozi njihova pojavljivanja i najčešće ni najbolje kreme nisu dovoljne za njihovo uklanjanje. Ponekad su mrlje oko očiju rezultat sjena koje nastaju od istaknutih masnih jastučića ili su pak rezultat praznoće u regiji ispod oka. Građa kostiju i raspodjela masti ispod očiju imaju velik utjecaj u deficitu volumena i vidljivosti tamnih mrlja. Genetika, kao i uvijek, igra ulogu.

 

Na koji način se tretiraju podočnjaci?

Hijalurosnki fileri za podočnjake minimiziraju pojavu tamnih mrlja masnih jastučića ispod očiju. Filerima se ispunjava ulegnuće ili zavoj između donjeg kapka i obraza. Cilj je napraviti što prirodniju konturu između obraza i donjeg kapka.

podočnjaci poliklinika aesthete

Podbradak

Često nam se čini nemogućim riješiti se prekomjernih masnih naslaga u području brade.

Unatoč stalnoj tjelesnoj aktivnosti i zdravom načinu života, podbradak jednostavno ne odlazi i daje dojam ukupne prekomjerne težine. Injekcijska lipoliza je sigurna nekirurška metoda za uklanjanje podbratka.
Oporavak traje kratko i možete se vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

Za maksimalne rezultate obično su potrebna tri do četiri dolaska.

Oblikovanje brade i jagodica hijalurnoskim filerima

Što je oblikovanje brade? Što je uvećanje jagodica?

Kod ovih tretmana koristimo hijaluronske filere za obnavljanje izgubljenog volumena, lijepo oblikovanje i definiranje važnih točaka na licu. Pacijentima se povrati mladenački, atraktivniji izgled, naglašavanjem tzv. Ogee krivulje koju čine jagodice i srednji dio lica.
Većina ljudi podcjenjuje važnost brade u estetici. Slaba brada daje dojam težine i neuravnoteženog izgleda donjeg dijela lica. Oblikovanjem i dodavanjem volumena u bradu poboljšavaju se proporcije i ljepota cijelokupnog lica, a čak se i opušteno tkivo vrata na taj način zateže.

brada i jagodice Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

Zašto se odlučiti na tretman oblikovanja jagodica i brade?

Starenje je proces kod kojeg dolazi do gubitka volumena odnosno masti u različitim regijama lica.
To je osobito vidljivo ispod očiju te na obrazima. Kosti lica se smanjuju i gube svoju naglašenost, a projekcija čeljusti dolazi ispred brade. Povratkom izgubljenog volumena se postiže lifting lica, a sjene i udubine nestaju. Cijelokupno lice dobija atraktivniji izgled.

Atrofija lica osobito pogađa one koji imaju slabu bradu. Tretman oblikovanja brade dramatično poboljšava konturu i ukupni dojam. Hijaluronskim filerima ne samo da možemo popraviti izgled brade povučene prema nazad, nego je možemo učiniti oštrijom iz profila ili duljom za one sa kratkim i malim bradama.

Kako izgleda procedura?

Fileri za lice se na umjetnički način stavljaju za postizanje jedinstvenog oblika. Kako bi postupak bio ugodan koristi se lokalni anestetik. Rezultati su vidljivi odmah, a nekoliko sati nakon postupka možete se šminkati te nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima.

Postoji li rizik uporabe hijaluronskih filera?

Hijalurosnki fileri su vrlo sigurni zato što se su sastavljeni od molekula koje se nalaze u našoj koži, zglobovima i očima. Moguće nuspojave su blage otekline i modrice. Da bi se nuspojave svelo na minimum, preporučuje se prekinuti dodatke vitamina E i ribljih ulja kao i biljne dodatke tjedan dana prije dolaska. Ukoliko uzimate Aspirin, Varfarin ili neke druge lijekove za razrijeđivanje krvi, unaprijed se konzultirajte sa našim liječnicima.

Koliko traju rezultati?

Fileri za ove regije traju do 18 mjeseci, s mogućim manjim varijacijama s obzirom na individualne tipove metabolizma.

UVEĆANJE I OBLIKOVANJE USANA

Što je augmentacija i oblikovanje usana?

Radi se o tretmanu kojim se postiže pomlađivanje usana, obnavljanje volumena usana te zadržavanje lijepog prirodnog izgleda. Važno je da promjena može biti suptilna u mjeri u kojoj Vi to želite.
Naši liječnici pristupaju ovom tretmanu kao vrlo individualnom procesu koji uzima u obzir vašu dob, anatomiju lica i vaše želje.

Koristimo tehnike apliciranja za najprirodnijie i najljepše rezultate.
Fileri za usne su meke hidratantne molekule koje se nalaze u našem tijelu. Ovi prirodni gelovi hijaluronskog filera su dugotrajniji od kolagenskih filera koji su se nekada koristili. Hijaluronska kiselina je hidrofilna, pa se veže s molekulama vode u koži, osiguravajući ne samo volumen, već i prekrasne hidratantne usne.
Za prirodne, proporcionalne i lijepe usne nužno je razumjeti anatomiju usana i promjene koje nastaju tijekom vremena. Na koncu, tehnika i osjećaj za ljepotu naših liječnika učinit će vaše usne neodoljivima. Osim što tretiramo usnu, često poboljšavamo i oblik usta pomoću opuštanjem mišića uz pomoć botoxa ili filera za podizanje uglova usta. Ovakve promjene su suptilne, ali poboljšavaju izgled cijelog lica.

Zašto se odlučiti na postupak uvećanja i oblikovanja usana u poliklinici Aesthete?

Postupak oblikovanja i uvećanja usana treba raditi sa velikom strašću i osjećajem za ljepotu. Naše je uvjerenje da nijedan jedinstveni pristup ne odgovara svima, te da svaki pacijent zahtijeva pažljiv, stručno osmišljen pristup. Smatramo da nije najbolja praksa jednostavno ispuniti usnu filerom bez razmatranja estetskih ideala, okolnih crta lica i naravno krajnjeg cilja, a to je da se osjećate i izgledate sjajno.

Jesu li rezultati prirodni?

Apsolutno! Biti ćete ugodno iznenađeni iznimno prirodnim izgledom i ljepotom koja se može postići ako se usne uvećavaju umjetnički, s velikom pozornošću na detalje.

Kako se postupak izvodi?

Koristimo najkvalitetnije filere za najljepše i najprirodnije rezultate kao što su: Teosyal, Juvaderm, Restylane. Prvo se na usne nanese lokalni anestetik u obliku kreme, a i sam filer u sebi ima lokalni anestetik. Nakon što vaše usne postanu bezbolne, filer se pažljivo injektira.

U odabranim slučajevima, možemo tretirati takozvani “gummy smile” sa injekcijama za opuštanje mišića.

Koliko traje oporavak?

Nema određenog vremena oporavka. Preporučujemo ukidanje određenih dodataka i lijekova prije tretmana, osobito aspirina, visokih doza vitamina i ribljih ulja. Kod nekih osoba može doći do blage otekline obično jutro nakon zahvata.

Koliko dugo traju rezultati?

Rezultati traju oko 12 mjeseci.

uvećanje usana Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

Korekcija nosa

Koje su prednosti nekirurške korekcije?

To je brza, privremena, reverzibilna korekcija nosa, posebno prikladna za pacijente koji ne žele operaciju. Rezultati su trenutni; nema nuspojava, nema operacije, oporavak je kratak.

Jesam li prikladan kandidat?

Zahvat je prikladan za korekcije neravnina ili kvrgica, ako želite ravan nos, ili ako želite podignuti vrh nosa. Druge male nepravilnosti, uključujući one nakon nesreća ili prethodne operacije, također se mogu poboljšati uporabom filera. Tijekom konzultacija koje su besplatne možete dobiti sve potrebne informacije.

Kako izgleda postupak?

Filer u sebi ima anestetik i zahvat je gotovo bezbolan. Sljedi injektiranje malih količina filera za postizanje trenutnog rezultata.

korekcija nosa Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

MEZONITI

Posljednjih je godina nekirurška metoda pomlađivanja mezonitima doživjela pravu revoluciju.

Mezoniti su biorazgradiva vlakna koja se postavljaju u potkožno tkivo pomoću iglica koje se izvuku iz tkiva, dok u koži ostaje nit koja je zateže i popravlja joj tonus. Pored ovoga, značajno se poboljšava volumen u srednjoj i donjoj trećini lica. Takav efekt događa se usljed stimulacije fobroblasta čime se potakne pojačana sinteza kolagena i elastina.

Mezoniti su biorazgradive te kao takve omogućuju resintezu tkiva, bez formiranja fibroze i negativnog utjecaja na mirkocirkulaciju i vaskularizaciju.

Prednost ove metode, što je izdvaja od ostalih, jest minimalna reakcija tkiva i istovremeno djelovanje na poboljšanje volumena, kontura lica i tijela, kao i značajno poboljšanje kvalitete kože.

Aplikacija mezoniti moguća je na čelu, obrvama, oko očiju, jagodicama, obrazima, viličnoj liniji, podbratku, vratu, dekolteu, nadlaktici, stomaku, unutrašnjoj strani butine…

Koliko dugo traje efekt?

Mezoniti se potpuno razgrađuju šest mjeseci dok efekti tretmana ostaju u svim regijama u kojima su se niti nalazile i do dvanaest mjeseci.
Tijekom prvog tjedna, trenutni lifting efekt je posljedica edema nastalog usljed mikrotraume iglicama i reakcije tkiva na strano tijelo. Od drugog tjedna nastaju biološki učinci koji dovode do progresivnog poboljšanja u narednim mjesecima. Osvježavanje se radi svakih šest mjeseci s ciljem jačanja efekta na tretiranim regijama.

Koji su neželjeni efekti?

Nema značajnih neželjenih efekta. Nakon samog tretmana mogući su manji otoci. Period oporavka je minimalan.

mezoniti-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

Kirurški tretmani

ONE STICH FACE LIFT

ŠTO JE ONE STICH FACE LIFT ? 

Radi se o minimalno invazivnom zahvatu koji se izvodi u lokalnoj anesteziji i potpuno je bezbolan.
Na liniji kose napravi se mali rez, odigne se željeno tkivo uz pomoć posebnog instrumenta te se kroz privremeno nastao novi prostor provlači šav koji će zategnuti ciljano tkivo, na način da će biti usidren iza kose kroz mali skriveni rez. Pri tome se i ukloni suvišna koža.
One stich face lift je privlačan za one koji žele isti dan nakon zahvata doći kući te se za najkraće moguće vrijeme vratiti svakodnevnim aktivnostima. Ukupno procijenjeno vrijeme oporavka je 4 dana.
Ožiljak je diskretan i s vremenom blijedi, a obzirom da se nalazi na rubu kose, za kratko vrijeme postaje nevidljiv. Ovaj zahvat se može kombinirati sa hijaluronskim filerima za povećanje volumena kako bi se poboljšao oblik lica i definicija čeljusti.

Jesam li kandidat za One-Stitch facelift?

Ako ste primjetili da vam je koža lica opuštena, a željeli biste brz i učinkovit lift, sa kratkim periodom oporavka i brzim povratkom svojim uobičajenim aktivnostima, onda je One-Stich facelift pravi zahvat za vas.
Najbolji kandidati su obično u dobi od 35 do 55 godina, ali naši liječnici su obavili brojne zahvate i na starijim i mlađim pacijentima.

Što mogu očekivati?

Možete očekivati trenutačni lifting donjeg lica i vrata. Šavovi smješteni u liniji kose uklanjaju se nakon 6 dana, a vi se odmah možete vratiti svojoj svakidašnjici.

FACE LIFT I NECK LIFT

ŠTO SU FACE LIFT I NECK LIFT?

To je kirurški zahvat pomlađivanja koji ima fantastične rezultate. Postupak se može provesti pod lokalnom anestezijom, izbjegavajući opasnosti od opće anestezije i omogućavajući vam da odete kući istog dana. Postoje mnoge vrste podizanja regije lica i vrata. Da bi dobili najbolje i najdugovječnije rezultate, sloj iznad mišića (SMAS) treba biti podignut, skraćen i zašiven. Mini lifting lica je slična metoda, koju možemo izvesti za one s manje izraženim progibom i padom kože. Zahtijeva samo uklanjanje kože i podizanje SMAS-a , bez seciranja i rezanja tog sloja.

Jesam li kandidat za face lift i neck lift?

Lift za lice i vrat rješava mnoge estetske probleme, kao što su:

  • Pad sredine lica
  • Duboke crte i udubine ispod očiju
  • Duboke linije od nosa do usta (nazolabijalni nabori)
  • Gubitak kontura čeljusti s padom čeljusti
  • Opuštena koža i višak masnih naslaga ispod brade i čeljusti

Ako ste dobrog općeg zdravlja, imate realistična očekivanja i želite dugoročno rješenje za ove estetske probleme, onda ste prikladni za ovaj zahvat.

Kako se izvodi facelift i lifting vrata?

Pacijentima se daje lokalni anestetik i sedativ, tako da ostaju budni, smireni te da ne osjete bol tijekom operacije. Ova metoda značajno smanjuje rizike povezane s općom anestezijom. Rez se smješta ispod kose i iza uha te na taj način ostaje skriven, a s vremenom postaje gotovo nevidljiv.

Drugi skriveni rez pozicionira se ispod brade ukoliko je potrebno napraviti i neck lift.

Kakve rezultate mogu očekivati?

Vidljivi rezultati dizanja lica i vrata pojavljuju se kao početna oteklina i modrice. Vaš konačni rezultat će vam vratiti mladenački i odmorniji izgled. Rezultati obično traju 10-15 godina.

Kako izgleda oporavak?

Nakon operacije slijedi oporavak od obično nekoliko tjedana, ali mladenački rezultati su vrijedni čekanja. Naši će Vam liječnici objasniti sve detalje postupka tijekom konzultacija koje su besplatne.

Postoje važne upute prije i poslije operacije kojih se treba pridržavati. Većina pacijenata se može vratiti na posao nakon 10 dana.

BLEFAROPLASTIKA/KIRURGIJA OČNIH KAPAKA

Naborana, opuštena, spuštena koža oko očiju te formiranje vrećica na kapcima događaju se kao normalan proces starenja, ali su kod nekih osoba i genetski značajnije izraženi. Kirurgija podizanja očnih kapaka i uklanjanja vrećica ispod očiju vraća trajni mladenački izgled. Vaše će oči izgledati otvorenije jer se blefaroplastikom uklanja višak kože a izbačeno masno tkivo se presloži na mjesta gdje najviše fali.

Zahvat se izvodi pod lokalnom anestezijom, a oporavak je kratkotrajan.

Ključni podatci:

• Gornja i donja blefaroplastika su najučinkovitiji estetski zahvati pomlađivanja.
• Operacija na gornjim i donjim kapcima se može raditi zajedno ili odvojeno.
• Operacija traje 45 min do 2h.
• Rezovi su skriveni u prirodnim naborima kapka tako da se ne primjećuju.
• Šavovi se uklanjaju 4-6 dana nakon operacije.
• Tjedan dana nakon zahvata se možete vratiti na posao.

obrve-2-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela
obrve-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

GORNJA BLEFAROPLASTIKA

• Kirurgija uklanjanja viška kože i podizanja gornjeg kapka obavlja se u lokalnoj anesteziji. Pacijent je budan, ne osjeća bol a oporavak je brz.
• Možete dobiti lijek protiv tjeskobe.
• Kirurg pozicionira rez u prirodne nabore kapka tako da se nakon zahvata rez ne primjećuje.
• Labava koža se uklanja, a ponekad s njom i izbočeno masno tkivo.
• Nakon učinjenog, rez se zatvara finim šavovima.

DONJA BLEFAROPLASTIKA

• Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji.
• Rez se često postavi na unutarnjoj strani donjeg kapka tako da se ispupčeni masni jastučići mogu ukloniti bez uočljivog reza.
• Ukoliko postoji opuštena koža koju treba ukloniti, incizija započinje na vanjskom rubu trepavica.
• Preklapajuća koža se uklanja a rezovi se zatvaraju finim šavovima.

Kako izgleda oporavak?

Modrice i otekline nakon zahvata su očekivane. Polako se povlače kroz dva tjedna.
Većina klijenata se vrati na posao nakon tjedan dana. Možete koristiti šminku i sunčane naočale za prikrivanje modrica. Detaljnije informacije možete dobiti na besplatnim konzultacijama. Nakon zahvata pacijent se otpušta na kućno mirovanje.

Možete očekivati dramatične promjene u smislu mladenačkog i odmornijeg izgleda.

Rezultati su stalni.

UKLANJANJE BUKALNE MASNOĆE/SMANJENJE MASNOĆE U OBRAZIMA

Operativni zahvat uklanjanja masnoće u obrazima je odličan način da se riješite “vjeveričjih obraza” koji vas smetaju.
Ovakav zahvat mora biti dobro odmjeren s obzirom na harmoniju lica. Vrlo je važno razlikovati pacijente sa “baby masnoćom” koji su obično u ranim 20-im godinama i kod kojih je zahvat kontraindiciran.

Međutim, pacijenti u tridesetim godinama koji imaju višak masti u obrazima, prenaglašene masne jastučiće koji su obično vidljivi i kod pripadnika uže obitelji, trebali bi pronaći riješenje u ovoj vrsti zahvata kojim se smanjuje punoća u donjem dijelu obraza.

Jesam li pravi kandidat za uklanjanje bukalne masnoće?

Ukoliko imate prekomjernu punoću u donjem dijelu obraza, svakako trebate napraviti konzultacije u našoj poliklinici. Za vrijeme vašeg posjeta kirurg će obaviti fizikalni pregled, napraviti uvid u povijest bolesti, saslušati pacijenta i njegova očekivanja i objasniti detalje operativnog zahvata.

Kako izgleda oporavak?

Cijeli postupak traje oko 1h i izvodi se u lokalnoj anesteziji. Oporavak je obično vrlo kratak i većina pacijenata se može vratiti uobičajenim aktivnostima već sljedećeg dana. Postoji mogućnost pojave manjih otoka i modrica.

Rezultati postaju vidljivi odmah nakon zahvata, a najbolji efekt primjećuje se par dana nakon pada otoka.

Budući da se pristupi kroz intraoralni rez (s unutarnje strane obraza), ožiljci nisu vidljivi.

obrazi-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

PODIZANJE OBRVA/BROW LIFT

Podizanje obrva je kirurški zahvat koji obrve podiže u estetski bolji položaj, pružajući mladenački i privlačan izgled. Ovim zahvatom se ujedno smanjuju bore na čelu, jer je naprezanje mišića čela znatno manje, a podignute obrve također povlače gornje kapke.

Kako se zahvat izvodi?

Operacija se može obaviti sama ili u kombinaciji sa zahvatima kao što su blefaroplastika i facelift.
Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji. Pacijent je budan, ali ne osjeća bol. Također može dobiti lijek protiv tjeskobe.
Manji rez se smjesti iza linije kose. Ponekad se obrije kosa ispred linije rezanja ali nema većih obrijanih površina. Tkivo oko obrva se oslobodi, podigne i zategne šavovima.

Kako izgleda oporavak?

Potrebno je držati glavu na povišenom kroz 2-3 dana kako bi se smanjilo oticanje. Modrice i otekline se pojave oko očiju i na obrazima, ali počinju nestajati nakon 5-6 dana. Na besplatnim konzultacijama možete dobiti detaljne informacije. Nakon 10 dana se možete vratiti na posao, a do tada šminka može pomoći u prikrivanju modrica i oteklina.