fbpx
';
Preloader logo

Image module

About Us

Our mission is to provide the highest level of dental services at an affordable price. We offer you a full range of services. Our clinic practices dental treatment and restoration using painless techniques.

Contact Us

  • info@youremail.com
  • 1-800-700-5400
  • www.rnbtheme.com

© 2019. DFD – Power Elite Athor

Tretmani tijela

Kirurški tretmani

KOREKCIJA MALIH STIDNIH USANA/LABIOPLASTIKA

Velike i nepravilne male usne su čest uzrok nezadovoljstva i gubitka samopouzdanja žene.

Prevelike male usne mogu biti estetski problem pred partnerom ili pak pred okolinom, zbog njihove naglašenosti prilikom nošenja odjeće pripijene uz tijelo. Prevelike male stidne usne se prilikom seksualnog odnosa i penetracije muškog spolovila mogu uvlačiti u vaginu i izazvati bol i nelagodu.

Labioplastika je zahvat koji će uvelike proljepšati sam izgled spolovila, ali i otkloniti funkcionalne smetnje i nelagodu prilikom odnosa. Vaginalnom rejuvenacijom ili pomlađivanjem rodnice se sužava promjer donje trećine rodnice što pridonosi postizanju većeg seksualnog užitka.

Kako izgleda zahvat?

Labioplastika je manji kirurški zahvat koji se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji i traje približno sat vremena. Male stidne usne se preoblikuju uz odrstranjenje viška kože i šivanje rubova kako bi se zaustavilo krvarenje. Šavovi su resorbtivni te ih nije potrebno vaditi.

Kako izgleda oporavak?

Oporavak traje do 10 dana i u tom razdoblju treba mirovati i izbjegavati veće napore. Tijekom tog perioda pacijentica može imat blage bolove, peckanje , nelagodu i otečenost operirane regije.

Nakon zahvata pacijent odlazi kući s dobivenim pisanim uputama. Vrlo je važno svakodnevno voditi brigu o osobnoj higijeni i izbjegavati spolne odnose i masturbiranje sve dok rana ne zaraste u potpunosti.

male-usne-aesthete-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

KOREKCIJA VELIKIH STIDNIH USANA

U starijoj životnoj dobi velike stidne usne često izgledaju opušteno i prazno jer dolazi atrofije masnog tkiva i opuštanja kože. Pomlađivanje-rejuvenacija vanjskog spolovila znači povrat željene punoće i napetosti kože velikim stidnim usnama.

Kako izgleda zahvat?

Zahvat podrazumjeva popunjavanje i povratak volumena uz pomoć vlastitog masnog tkiva. Masno tkivo se uzima s određenog donorskog mjesta u tijelu gdje se nalazi u suvišku. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje do sat vremena.

Kako izgleda oporavak?

Pacijent nakon zahvata odlazi na kućnu njegu s preporukom mirovanja idućih nekoliko dana.

Zahvat se po potrebi može ponoviti za 3-4 mjeseca u svrhu postizanja dugoročno pomlađenog izgleda.

HIMENOPLASTIKA

Himen označava prstenastu vezivnu membranu koja se nalazi u donjoj trećini vagine.
Naziv dolazi od imena grčkog Boga braka. Pri prvom seksualnom odnosu himen pukne pri čemu dolazi do blagog krvarenja.

Himenoplastika je vrlo popularan estetski zahvat koji traže žene u nastojanju zadovoljavanja vjerskih, kulturnih i društvenih uvjerenja. Vrlo često je tražen zbog predrasuda prije stupanja u brak.

Kako izgleda zahvat?

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji. Ostaci razderanog himena se osvježavaju i povezuju resorptivnom koncem u prstenastu membranu kakva je postojala nekoć. Konac nije potrebno vaditi jer će se sam otopiti. Za očekivati je da će tijekom spolnog odnosa himen ponovno puknuti uz popratno krvarenje.

Kako izgleda oporavak?

Pacijent se odmah nakon zahvata otpušta na kućno mirovanje. Oporavak je kratak, a higijenu spolovila potrebno je održavati svakodnevno. Preporučujemo izbjegavati spolni odnos naredna tri tjedna.

himenoplastika-aesthete-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela

MADEŽI, CISTE, ANGIOMI, MILIJE, FIBROMI, BRADAVICE I LIPOMI

Madeži su nakupine pigmentiranih stanica koje se mogu pojaviti bilo gdje na tijelu. Obično su smeđe boje koja potječe od melanina. Najčešće se formiraju do dvadesete godine, iako se novi madeži mogu pojavljivati i kasnije, a izlaganje ultraviolentnom zračenju povećava njihov broj i utječe na promjenu boje. Koža i potkožno tkivo su podložni madežima različitih veličina i karakteristika o kojima zapravo i ovisi način njihova liječenja. Neki se madeži uklanjanju iz estetskih razloga no pozornost treba obratiti na madeže koji se mjenjaju veličinom, bojom ili oblikom, one koji krvare ili bole te madeže koji se pojavljuju nakon dvadesete godine života.

Promjena madeža treba biti znak za odlazak liječniku.

Madeže možemo ukloniti Co2 laserom, smrzavanjem ( kriokirurška terapija ), kauterizacijom (elektrokirurški nož ), ekcizijom ( kirurško izrezivanje madeža s okolnim tkivom ).

Sve madeže je potrebno pregledati, a one suspektne poslati na patohistološku analizu kako bi se utvrdilo da li su postojale zloćudne stanice u nalazu tkiva i da li je promjena u potpunosti otklonjena.

Ciste su formacije tkiva u obiku džepa koji sadrži tekući, želatonozni ili sličan sadržaj. Mogu nastati kao posljedica začepljene žlijezde, infekcije ili oko stranog tijela. Većina ih je bezbolna, no nerijetko se nalaze na nezgodnom mjestu i potrebno ih je ukloniti. To se može napraviti ekscizijom, laserom, dreniranjem ili pak injekcijama kortizona.

Angiomi su nakupine guste krvi ili limfnih žila, a izgledaju kao crvene ili ljubičaste mrlje po koži. Mogu se smatrati madežima i uklanjaju se iz estetskih razloga. Najučinkovitije su ukljanjaju laserskim putem.

Milije su sitne bubuljice koje su ispunjene keratinom. Najčešće se pojavljuju kod djece na bradi, nosu, čelu i oko očiju. Kod odraslih se mogu pojaviti na koži oštećenoj opekotinom. Potpuno se bezopasne, ali ukoliko ih želite ukloniti preporučujemo lasersko uklanjanje ili pak mikrodermoabraziju i kemijski piling.

Lipomi su bezopasne nakupine masti koje se smjeste između kože i mišića. Pomični su, mekani i bezbolni, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu. Točan uzrok nastanka nije poznat, ali mogu imati nasljedni karakter. Uklanjanje lipoma se izvodi kirurškim putem.

Fibromi su dobroćudne tvorbe koje izgledaju poput malih čvorića, papulica na peteljci. Najčešća lokacija su vrat, leđa, pazusi i prepone. Uklanjaju se iz estetskih razloga elektrokirurškim nožem, laserom ili smrzavanjem.

Bradavice su male izrasline koje se najčešće pojavljuju na rukama i na stopalima, iako se mogu pojaviti i drugdje na tijelu. Izgledom podsjećaju na cvjetaču. Uzrokuju ih virusi iz skupine HPV. Većina bradavica će nestati sama od sebe, no mogu proći i mjeseci pa čak i godine do njihovog nestanka. Lasersko uklanjanje bradavica je najefikasnije i najjednostavnije.

URASLI NOKAT

Urasli nokat je vrlo učestao problem koji se obično javlja kod mlađih ljudi, a najčešći razlozi su neodgovarajuća obuća, nepravilno podrezivanje nokta ili pak manja trauma koja je poremetila sam rast nokta. Usljed razvoja upale, bolnosti, a nerijetko i infekcije, pacijenti potraže pomoć liječnika. Riješenje je jednostavan kirurški zahvat koji uz daljnje izbjegavanje samog uzroka obično riješava problem trajno.

Kako izgleda zahvat?

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko 30 min. Kirurškim putem se uklanja problematični dio nokta, a ablativnim laserom matriks nokta kako bi se sprječilo ponovno urastanje nokta. Potrebno je ponijeti široku obuću koju će pacijent moći navući na previjenu nogu.

Kako izgleda oporavak?

Nakon samog zahvata preporučuje se nogu držati na povišenom kako bi se smanjila bolnost i oticanje, a ponekad će liječnik propisati i antibiotsku terapiju. Cijeljenje može potrajati i do 3 tjedna te se preporučuje izbjegavati duže šetnje, bazen ili sportske aktivnosti u tom periodu. Previjanje će biti potrebno učiniti nekoliko puta kako bi se pratio oporavak.

SINDROM KARPALNOG KANALA

Sindrom karpalnog kanala je vrlo učestao problem, a razvija se u 5 od 100 žena i 3 od 100 muškaraca.
Karpalni kanal se nalazi na unutarnjoj strani zapešća. Krov kanala čini poprečni karpalni ligament koji premošćuje kosti zapešća. Kroz kanal prolaze tetive za pregibanje prstiju i živac medijanus.

Kanal je vrlo uzak i bilo kakvo oticanje okolnog tkiva i zadebljanje njegovog pokrova može pristiskati na njegove unutarnje strukture, osobito na živac koji je vrlo osjetljiv. Pritiskom na živac nastaju simptomi karpalnog kanala.

SIMPTOMI KARPALNOG KANALA

Trnci i bol u palcu, kažiprstu, srednjem prstu i dijelu prstenjaka koji gleda prema palcu ukazuju na pritisak živca. Mogući su i bolovi u podlaktici, ramenu i vratu. Simptomi mogu biti blagog karaktera pa nestanu nakon što se ruka razgiba ili se javljaju učestalo i obično su najviše izraženi ujutro te po noći. Ukoliko su simptomi svakodnevni, mogu dovesti do otežanog držanja predmeta i otežanih uobičajenih aktivnosti pacijenta. Ignoriranje simptoma može dovesti do propadanja mišića šake i trajnog oštećenja živca. Ukoliko primjetite gore navedene simptome, preporučujemo napraviti test EMNG koji će potvrditi oštećenje živca.

Rizični čimbenici za razvoj sindroma karpalnog kanala su:

  • posao koji uključuje nagle ponavljajuće pokrete u ručnom zglobu, reumatoidni artritis, trudnoća, bolesti štitnjače, akromegalija, dijabetes i prekomjerna težina.

Kako izgleda operativni zahvat?

Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko 20 minuta. Tijekom operacije živac se oslobodi od pritiska okolnih struktura. Kirurški rez je vrlo mali i smješta se u prirodne brazde kako bi bio neprimjetan.

Kako izgleda oporavak?

Nakon zahvata i previjanja preporučuje se ruku držati na povišenom kako bi otok bio minimalan. Ranu je potrebno previjati dva puta u periodu od 10 dana, nakon čega se vade šavovi.

MADEŽI, CISTE, ANGIOMI, MILIJE, FIBROMI, BRADAVICE I LIPOMI

Madeži su nakupine pigmentiranih stanica koje se mogu pojaviti bilo gdje na tijelu. Obično su smeđe boje koja potječe od melanina. Najčešće se formiraju do dvadesete godine, iako se novi madeži mogu pojavljivati i kasnije, a izlaganje ultraviolentnom zračenju povećava njihov broj i utječe na promjenu boje.

Koža i potkožno tkivo su podložni madežima različitih veličina i karakteristika o kojima zapravo i ovisi način njihova liječenja. Neki se madeži uklanjanju iz estetskih razloga no pozornost treba obratiti na madeže koji se mjenjaju veličinom, bojom ili oblikom, one koji krvare ili bole te madeže koji se pojavljuju nakon dvadesete godine života.

Promjena madeža treba biti znak za odlazak liječniku.

Madeže možemo ukloniti Co2 laserom, smrzavanjem ( kriokirurška terapija ), kauterizacijom (elektrokirurški nož ), ekcizijom ( kirurško izrezivanje madeža s okolnim tkivom ).

Sve madeže je potrebno pregledati, a one suspektne poslati na patohistološku analizu kako bi se utvrdilo da li su postojale zloćudne stanice u nalazu tkiva i da li je promjena u potpunosti otklonjena.

Ciste su formacije tkiva u obiku džepa koji sadrži tekući, želatonozni ili sličan sadržaj. Mogu nastati kao posljedica začepljene žlijezde, infekcije ili oko stranog tijela. Većina ih je bezbolna, no nerijetko se nalaze na nezgodnom mjestu i potrebno ih je ukloniti. To se može napraviti ekscizijom, laserom, dreniranjem ili pak injekcijama kortizona.

Angiomi su nakupine guste krvi ili limfnih žila, a izgledaju kao crvene ili ljubičaste mrlje po koži.

Mogu se smatrati madežima i uklanjaju se iz estetskih razloga. Najučinkovitije su ukljanjaju laserskim putem.

Milije su sitne bubuljice koje su ispunjene keratinom. Najčešće se pojavljuju kod djece na bradi, nosu, čelu i oko očiju. Kod odraslih se mogu pojaviti na koži oštećenoj opekotinom. Potpuno se bezopasne, ali ukoliko ih želite ukloniti preporučujemo lasersko uklanjenje ili pak mikrodermoabraziju i kemijski piling.

Lipomi su bezopasne nakupine masti koje se smjeste između kože i mišića. Pomični su, mekani i bezbolni, a mogu se pojaviti bilo gdje na tijelu. Točan uzrok nastanka nije poznat, ali mogu imati nasljedni karakter.

Uklanjanje lipoma se izvodi kirurškim putem.

Fibromi su dobroćudne tvorbe koje izgledaju poput malih čvorića, papulica koje se nalaze na peteljci.

Najčešća lokacija su vrat, leđa, pazusi i prepone. Uklanjaju se iz estetskih razloga elektrokirurškim nožem, laserom ili smrzavanjem.

Bradavice su male izrasline koje se najčešće pojavljuju na rukama i na stopalima, iako se mogu pojaviti i drugdje na tijelu. Izgledom podsjećaju na cvjetaču. Uzrokuju ih virusi iz skupine HPV.

Većina bradavica će nestati sama od sebe, no mogu proći i mjeseci pa čak i godine do njihovog nestanka.

Lasersko uklanjanje bradavica je najefikasnije i najjednostavnije.

karpalni-kanal-Poliklinika Aesthete zagreb - Plastična kirurgija - Estetski zahvati i tretmani kože, lica i tijela